PUBG Mobile Neden Yasaklandı? 2020 Son Dakika

PUBG Mobile Neden Yasaklandı? 2020 Son Dakika

PUBG Mobile Neden Yasaklandı? sorusu oyuncular arasında en merak edilenlerden bir tanesi oldu. Ünlü hayatta kalma oyununun mobil versiyonu 2020 yılında yasaklandı. NDTV Kanalında yayınlanan habere göre 33 milyon oyuncusu bulunan PUBG Mobile Hindistan sunucusu Hindistan devletinin aldığı kararla yasaklandı.

PUBG Mobile Neden Yasaklandı?

Hindistan dünyanın en popüler hayatta kalma oyununu yasaklamasından sonra oyuncuların kafalarında soru işaretleri oluşmaya başlandı. PUBG Mobile Neden Yasaklandı? sorusu ülkemizde’de oyunun yasaklanıp yasaklanmayacağını anlayabilmek için soruluyor.

PUBG Mobile Neden Yasaklandı?
PUBG Mobile Neden Yasaklandı?

PUBG Mobile oyununun geliştiricisi olan Tencent Games, ÇİN meşeli bir şirket olmasından dolayı siyasi sebepler esas alınarak oyunun yasaklandı. Artık popüler mobil oyunlar ve uygulamaların milyonlarca insana hitap etmesinden kaynaklı çok büyük paralar dönüyor. Devletler’de olabilesi anlaşmazlıklardan sonra bir birlerine yaptırım uygulamak adına popüler uygulamalar ve oyunlarına erişim engeli koyuyorlar.

PUBG Mobile oyununun Hindistan da yasaklanması, daha önce Türkiye’de Twitter, Wikipedia gibi popüler uygulamaların yasaklanmasına benzer bir olay diyebiliriz.

7
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.