PUBG Rütbe Sırası (2023)

PUBG Rütbe Sırası (2023)

PUBG dünyanın en popüler hayatta kalma oyunlarının başında gelmektedir. FPS türündeki bu hayatta kalma oyununda Rütbe ile diğer oyuncularla olan yetenek ölçütünüzü görebilmektesiniz. Yani oyunu oldukça iyi oynayan bir profesyonel oyunun rütbesi ile oyunda oldukça kötü olan bir oyuncunun rütbe farkı oldukça yüksektir. Aynı zamanda oyunlarda rekabetli maçlara girdiğiniz zaman karşılaşacağınız oyuncular da yine sizin rütbe sırasına göre belirlenmektedir.

Yani kötü bir rütbeye sahip oyuncu, kendi rütbesini geliştirmek adına girdiği dereceli, rekabetçi maçlarda yine aynı kendi rütbesine yakın ve yükseltmeyi hedefleyen oyuncularla müsabaka yapacaktır. Aslında çoğu oyun sever bu durumun nasıl işlediğini bilmektedir. Lakin PUBG Rürtbe Sırası hakkında bilgi vermeden önce konuya hakim olmayan oyuncuları da düşünerek basitçe bahsetmek istiyoruz.

PUBG Rütbe Sırası Nedir?

PUBG oyununda yer alan oyuncular kendilerini profesyonel oyunculuğa yükseltmek veya oyun içerisinde adını daha iyi yerlere yazdırabilmek adına derece sistemini yükseltmeleri gerekmektedir. İşte bu derecelere PUBG oyununda Rütbe adı verilir ve bununda bir sıralama sistemi bulunmaktadır. Yani en kötüden başlayarak en profesyonel rütbeye kadar yükselebileceğiniz bir sistem bulunuyor.

Bunun için oyuncular dereceli, rekabetli maçlara girerek orada başarılı sonuçlar elde ederek puan alırlar ve bu puanlar arttıkça rütbeleri de yükselmeye başlar. Lakin kötü oyun sergileyerek hemen kaybettiğiniz oyunlar da yine kazandığınız puanlardan, maçınızın performansına göre puan kaybetmesini sağlar. Yani Rütbe sıralamasında sadece yükselmek değil aynı zamanda düşmekte vardır.

PUBG Rütbe Sırası (2023)
PUBG Rütbe Sırası (2023)

PUBG Rütbe Sırası Nelerdir?

PUBG Rütbe sırasında baktığımız zaman oyuna ilk başlayan oyuncular “Bronz” seviyesinde dereceli, rekabetçi maçlar atmaya başlarlar. Genellikle bu seviyede oyuna yeni başlayanlar veya uzun süredir dereceli maça girmeyen oyunculara denk gelinir. Bronzdan sonra “Gümüş” rütbesi gelmektedir. Bu gümüş rütbesinde rakipler genellikle hem bronz hem de bir üst rütbe seviyesinde gözükebilecek performanslara sahiptir. Yani aslında bu rütbeden bir üst rütbeye yükselmek Bronzdan Gümüşe yükselmekten daha zordur. Sıradaki rütbemiz ise “Altın” geliyor, artık oyuna hakim ve kazanmasını bilen rakipleriniz doğmaya başlamıştır. Daha sonrasında sırayla gelen rütbeler ise şu şekilde; “Platin” ve “Elmas”. Bu rütbeye eriştiğiniz zaman oyunun en yüksek rütbelerine yaklaştığınızın işaretidir. Oyunda ilk 500 oyuncu “AS” Rütbesine yükselir. AS Rütbesinde durmak oldukça zordur, nedeni de her gün (00:00) saatlerinde puanlar tekrar sıfırlanır yani bu rütbeden yükselmek için gün içerisinde çok iyi bir performansa sahip olmanız lazım, daha sonrasında “Fatih” rütbesine erişebileceksiniz. Bu rütbede de kalmak için yine günlük başarılı dereceli maç serileriniz devam etmesi gerekiyor, çünkü bu da tıpkı bir önceki rütbe gibi her gün (00:00)’da yeniden puanlama sistemine geçmektedir.

PUBG Rütbe Sırası Puanları Nelerdir?

  • Bronz Rütbe Sırası 1: 1200 ve 1699 puan aralığı
  • Gümüş Rütbe Sırası 2: 1700 ve 2199 puan aralığı
  • Altın Rütbe Sırası 3: 2200 ve 2699 puan aralığı
  • Platin Rütbe Sırası 4: 2700 ve 3199 puan aralığı
  • Elmas Rütbe Sırası 5: 3200 ve 3699 puan aralığı
  • Taç Rütbe Sırası 6: 3700 ve 4199 puan aralığı
  • As Rütbe Sırası 7: İlk 500 oyuncu
  • Fatih Rütbe Sırası 8: İlk 500 oyuncu

Yukarıda belirtilen rütbe sıraları 1’den 8’e kadar kötüden iyiye olarak sıralanmıştır. Yeni gelebilecek dereceli sistemlerinde eğer PUBG Rütbe Sırasında herhangi bir değişiklik yapılırsa bu bilgileri sizlerle paylaşacağız.

9
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.