Viessmann F4 Hatası – Çözümü

Viessmann F4 Hatası – Çözümü

Viessmann F4 Hatası alanlar için kombinin yarattığı sorunun çözümü, tamiri hakkında neler yapmanız gerektiğini ve neden bu f4 hatasının meydana geldiğini anlatacağız. Viessmann F4 Hatası için yaşadığınız sorunları aşağıdan yorum olarak bizlere yazabilirsiniz.

Kombi, yüzlerce farklı markası ve modelin olduğu günümüzde evlerimizde yararını en çok gördüğümüz cihazların başında geliyor. Hem suyu ısıtmak hemde evi ısıtmak amacıyla özellikle kış aylarında fazla kullandığımız cihazların verdiği hatalar ile telaşa kapılıyoruz.

Servisi aradığımız zaman geç gelebilme veya hemen tamir edememe gibi durumlar söz konusu olduğundan dolayı çözümünü önce biz arayarak tamir etme girişimlerinde bulunuyoruz. Bazı hatalar gerçekten’de kullanıcıların çözebilecekleri türden oluyorlar.

Viessmann Kombi F4 Hatası hakkında neden olduğu ve ne anlama geldiği gibi tüm merak edilen bilgileri aşağıda sizlere sunuyoruz. Sizin sormak istediğiniz ayrıca sorular varsa bizlere yorum olarak yazabilirsiniz.

Viessmann F4 Hatası

Viessman F4 Hatası
Viessmann F4 Hatası

Viessmann F4 Hatası, Kombinin ateş kesintisinden sonra çıkan bir hata mesajıdır. Yani kombi ateşlemeyi yaptıktan sonra alevin tekrar sönmesi ile F4 hatası meydana geliyor.

Viessmann Kombi F4 Hatası alan kullanıcılar için bir kaç tavsiyede bulunmamız gerekiyor. Öncelikle hem evinize gelen hemde kombiye gelen iki farklı doğal gaz vanasının açık olduğundan emin olun.

Kombiyi kapatıp açmayı ve reset atma işlemini’de yapabilirsiniz. Eğer bunlara rağmen sorun hala devam ediyorsa hem kombiyi daha fazla yormamak adına kapatarak servisi araya bilirsiniz.

Eğer doğal gaz kapalıysa bu tür bir hata mesajı gelebilir fakat her hangi bir sorun göremiyorsanız Viessmann F4 Hatası ile ilgili yapabileceğiniz bir çözüm bulunmuyor demektir.

Viessmann F4 Hatası için teknik servisin karşılaştığı genel durumlarda sorun gaz valfinin arızalanmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bilinen diğer sebepleri aşağıda maddeler halinde sizlere anlatacağız.

Viessmann F4 Hatası Sebepleri:

  • Doğal gaz kesintilerinden kaynaklanabilir,
  • Ana kart, gaz valfine enerji yollamamasından dolayı,
  • Gaz valfinin bozulması,
  • Çıkan alevin ana kart tarafından anlaşılmaması,
  • Alevin sönmesi,
  • Alevin iyanizasyon propları tarafından hissedilmemesi,

Viessmann Kombi F4 Hatası çözüme kavuşturmak ve cihazı uzun ömürlü kullanabilmek için teknik servis arayarak tamir ettirmeniz gerekiyor.

4
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.