IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı? (2023)

IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı? (2023) sayesinde işinize 2023 yılında yarayacak en yararlı içeriğe bu sayede ulaşmış olacaksınız. Her ay güncellenmeye devam edilerek ay boyunca hakkında olan gelişmelerden de bu sayede haberdar olabileceksiniz. Eğer sizde yardımcı olmak istiyorsanız hakkında yorum yapabilir veya konuyu daha da detaylandırmamız için yer almayan sorularınızı ekleyebilirsiniz.

IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı? son günlerde yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili bir çok farklı haberlerin yapılması sonrasında bu tür cihaz kullanıcılarının da akılları oldukça karışmaya başladı. Konuyla ilgili detaylı ve güncel bilgilerin olmaması üzerine bu içerik hazırlandı. İçeriğimizi yeni yılda olacak gelişmelerle de güncellemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda konuyla ilgili merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz diğer sorularınızı da yorum olarak yazabilirsiniz.

IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı?

IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme yapıp yapmama konusunda herhangi bir resmi uyarı bulunmamaktadır. Zaten telefonlar Türkiye’de tekrar kullanıma resmi olarak açıldığı için yapılacak bir güncelleme durumunun herhangi bir sorun yaratabileceği ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Lakin konu da en doğru bilgiye ulaşmak için yorumlarda yurt dışından alınmış telefon sahiplerinin güncelleme yapıp yapmama konusundaki yanıtlarına göz atabilirsiniz.

Reklam Alanı
IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı?
IMEI Atılmış Yurt Dışı Telefona Güncelleme Yapılır mı?

Bilmeyenler için; Yurt Dışı Telefonlar Nedir?

IMEI numarasının bilinmesi Telefonun kayıt altına alınabilmesi ve çalınma ihtimallerine karşı bu numaranın bilinmesi gerekiyor. IMEI numarasını öğrenmenin iki yolu var: Cep telefonu cihazlarında “*#06#” tuşlarını tuşlamak ve Ayarlar, Genel, Hakkında yolunu izlemek. IMEI numaranızı sorgulatmak için buraya tıklamanız yeterli. Garanti durumu Yurt dışından gelen telefonların birçoğunda uluslararası garanti bulunmakta. Ancak bazı seriler içinde bulunan telefonlar bazı ülkelerde garanti kapsamı dışında görünmekte.

Mesela Amerika’dan getirilen bir iPhone’da 1 yıl garanti varken yine Amerika’dan getirilmiş bir diğer iPhone’da garanti olmayabilir. Bunun için yapılacak şey telefonu App Store’da sorgulatmaktır. Yurt dışından telefon getiren kişilerin bu sorguyu yaptırmadan garantisini kesin bir şekilde bilmesi mümkün değildir. Pasaport kaydı IMEI kaydı için kişiye ait pasaporta son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işlenmemiş olması ve kişinin son 4 ay içerisinde Türkiye’ye giriş-çıkış yapmış olması gerekiyor.

Kayıt yaptırma Cihazın 120 gün içerisinde kayıt ettirilmesi gerekiyor. Kişinin e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması, harç ücretini yatırması (138.80 TL) ve son olarak kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, cihaz kaydını şahsına ait bilgileri türkiye.gov.tr internet adresinden sisteme girerek yaptırabiliyor. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor, kontroller elektronik ortamda yapılıyor.

Reklam Alanı
5
A+
A-
Reklam Alanı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.