2020 Yılında Bir Türlü Çıkamayan Oyunlar

2020 Yılında Bir Türlü Çıkamayan Oyunlar

Tüm dünyada merakla beklenen, çıkış tarihi için gün sayılan fakat bir türlü çıkamayan oyunları listeledik. Bekleyen oyuncusu talihsiz oyunları görünce şaşıracaksınız. Korona virüsünün patlak vermesiyle bu yıl hiç bir şey yapmasak da şimdi baktığımız zaman yılın son çeyreğine girdiğimizi görüyoruz. Tatil zamanları en çok oyun sevenleri heyecanlandıran zamanlar olsa’da bu sefer evde durduğumuz vakitler zulüm gibi gelmeye başladı. Yeni oyunlar çıkamıyor, eski oyunlar güncellenmiyor.

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl başlarında çıkacağı büyük haberlerle duyurulan video oyunlarının hala çıkmasını bekliyoruz. Artık korona virüsü bir engel olarak görmesek’de alınan tedbirlerle çalışmalar oldukça yavaşladı. Hız çağında olduğumuz için mi bilmiyorum ama oyun piyasası bir kere daha böyle bir sarsıntıyı kaldırsa bile oyun sevenler kaldıramaz.

Ertelene Ertelene Çıkacağını Unuttuğumuz Oyunlar

O kadar erteleniyor ki, oyun sever bir kitle oyunların çoğunun çıktığını düşünüyor, bir kesimi öyle bir oyunun çıkacağını bile unutmuş durumda. Cyberpunk 2077 gibi açık dünyası şahane bir yapımın bekleyeni de çok. Fakat oyun ertelene ertelene 2077 yılında çıkmazsa iyidir. Fazla abartıyoruz belki ama hissettiklerimiz bunlar. Her ne kadar oyun dünyasına kendimizi kaptırıp geçen günleri saatler gibi hissetsek de, bu dönemde geçen saatleri günler gibi hissetmeye başladık.

Geçti sandığım hiçbir şey geçmiyor.
Bitti diye seviniyorum lakin bitmiyor,
Ey sevgili sevda bir kez başa geldi mi,
Yakıp kül etmeden senden gitmiyor.

Cam bir fanusun içinde gibiyim,
Kaçıp saklanmak fayda etmiyor.
Kör kuyulara atılan tutsak gibiyim,
Çaba göstermek kurtulmaya yetmiyor…

Durumu Özetleyen Geçmiyor Şiiri

Aşağıda Türkiye’deki oyun seven kitlenin takip ettiği, çıkış tarihleri sürekli ertelenen oyunları listeledik. Listede göremediğiniz ve bir türlü çıkamayan bir oyunu takip ediyorsanız yorum olarak yazabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 (17 Kasım 2020)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 16 Nisan 2020

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 19 Kasım 2020

Cyberpunk 2077, geliştiriciliğini ve yayımcılığını CD Projekt Red’in yaptığı rol yapma türündeki video oyunudur. İlk çıkış tarihi 16 Nisan 2020 olarak açıklanıp ardından 17 Eylül 2020’ye ertelenen oyunun, bir ertelemenin daha ardından 19 Kasım 2020’de Microsoft Windows, PlayStation 4, Stadia ve Xbox One için piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. 

Cyberpunk serisinden uyarlanan oyun, altı farklı bölgeye sahip distopik açık dünya olan Night City’de geçmektedir. Oyuncular, birinci şahıs bakış açısıyla oynayacakları oyunda bilgisayar korsanı, mekanik beceri, menzilli silah kullanımı ve yakın dövüş gibi seçeneklere sahip paralı asker V karakterini canlandıracak. Oyunu hem birilerini öldürerek hem de kimseyi öldürmeden bitirmek mümkün olacak.

Deathloop (18 Mayıs 2021)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 4 Haziran 2020

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 18 Mayıs 2021

Deathloop, Arkane Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan, Windows için ve başlangıçta PlayStation 5’te, 2021’in ortalarında zaman ayarlı konsola özel olarak piyasaya sürülecek bir aksiyon-macera oyunudur.

Dying Light 2 (Süresiz Ertelendi)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 2020 İlk Bahar

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: Süresiz Ertelendi

Dying Light 2, Techland tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yaklaşan bir hayatta kalma korku aksiyon rol yapma oyunudur. Oyunun Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkması planlanıyor.20 Ocak’ta Techland tarafından atılan tweet ile oyunun şimdilik süresiz ertelendiği duyurulmuştur.

Halo Infinite (2021)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 20 Ağustos 2020

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 2021

Halo Infinite, 343 Industries tarafından geliştirilen ve Windows için Xbox Game Studios, Xbox One ve dördüncü nesil Xbox konsolları tarafından yayınlanan yeni bir birinci şahıs nişancı oyunudur. Halo serisinin altıncı ana girişi olan 2021’de ve genel olarak on dördüncü oyun olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Rainbow Six Quarantine (2020 Mart Sonrası)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: Nisan 2020

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 2020 Mart Sonrası

Rainbow Six Quarantine ile ilgili açıklamalar da yapılmadı, oyunla ilgili bilgiler oldukça az.

Skull & Bones (2018 – 2020 Mart Sonrası)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 2018 Üçüncü Çeyrek

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 2020 Mart Sonrası

Skull & Bones, Ubisoft Singapur tarafından geliştirilen ve Mart 2021’den sonra Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One’da piyasaya sürülmek üzere Ubisoft tarafından yayınlanacak yeni bir aksiyon video oyunudur. Oyun korsanlık ve deniz savaşını konu almaktadır.

Watch Dogs: Legion (29 Ekim 2020)

İlk Duyurulan Çıkış Tarihi: 6 Mart 2020

Son Duyurulan Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2020

Watch Dogs: Legion Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan aksiyon-macera türünde video oyunudur. Watch Dogs serisinin üçüncü oyunu ve Watch Dogs 2’nin devamı niteliğindedir.

Bu listede olup hala ertelenmeye devam eden bir oyun olmaz ümidiyle, esen kalınız…


2
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.