2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir (Oku)

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir (Oku)

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi sizler için hazırlandı. Buradan hem indir ile cihazlarınıza yükleyebilir hem de indirmeden okuyabilirsiniz. Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvurusu bilindiği üzere başladı. Öğretmen adayları atamaların gerçekleşmesi için başvurularda bulunmadan önce İllere göre atamaların gerçekleşeceği kontenjanları öğrenmek istiyorlar. Bu konudaki bilgiler konuyla ilgili yapılan haberlerde paylaşılmadığı için PDF haline getirerek sizlere sunuyoruz. Aynı zamanda indirmeden okumanız içinde atamaların yapılacağı tüm illere ait kontenjan sayılarıyla ilgili güncel bilgileri buradan öğrenebileceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 bin 269 okul öncesi, 7 bin 878 sınıf, 3 bin 604 rehberlik, 2 bin 604 ilkokul matematik ve 2 bin 604 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri alınacak. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen için bu sayılar her ne kadar küçük gibi gözükse de, yıl boyunca bu tür atamalar devam edecek. Öğretmen adayları da başvuru yapmak için kriterleri karşıladığını doğruladıklarında “İllere göre kontenjan listesi” araştırması yaparak başvurularda doğru bir strateji uygulamak istiyorlar. Sizler için aşağıda 2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF hakkındaki tüm güncel bilgileri sunduk. Aynı zamanda konuyla ilgili işinize yarayacak olan tüm soruları da cevaplamaya çalıştık.

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir

2023 yılında gerçekleşecek olan Öğretmen Atama işlemlerinde başvuruda bulunmak isteyen öğretmen adayları açıklanan “İllere göre kontenjan” bilgilerinden yararlanarak başvuru yaparken sıralamasını belirlemek istiyorlar. Kazanma ihtimallerini düşük gördükleri yerleri sona veya atanma durumlarında görev yapma bölgesini sevebilecekleri yerler olunca o illeri daha öne yazmak adına konuyla ilgili PDF dosyaları araştırılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı sizler için bu bilgileri bir araya getirdiğimiz dosyaya ait kısa yol bağlantısını aşağıda paylaştık.

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir (Oku)
2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir (Oku)

Sözleşmeli öğretmenlik için tercih yerine ait mülakatları gerçekleştirenler yapılan resmi açıklamalardaki tarihler aralığında atama için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvuruları bulunacak öğretmenler de hem atama ihtimallerini yükseltmek hem de sevecekleri bölgeye gidebilmek adına “2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF” araştırmaları gerçekleştiriyorlar. Buradan alacakları bilgilerle kendilerine göre atama alanını dolduracak ve sonuçları beklemeye başlayacaklar.

Başvurular 6 Mayısta Bitiyor!

2023 yılında düzenlenen sözleşmeli öğretmen atama kontenjanlarından yararlanmak için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Eğer başvuruyu hala yapmadıysanız süreniz oldukça azalmış durumda.

6 Mayıs tarihinde başvurular sona erecek ve artık sonuçlar beklenmeye başlayacak. Başvuruyu nereden yapacağınızı bilmiyorsanız e-Devlet platformuna giriş yaparak arama bölümüne “Öğretmen atama tercihi” yazabilir ve ilgili başvuru ekranına oradan erişebilirsiniz.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

2023 Öğretmen Ataması için güncel başvuruların sonuçlanacağı tarihle ilgili resmi bir açıklama yapılmıştı. Konuyla ilgili gelişmeleri de sizlerle paylaşıyor olacağız.

“45 bin öğretmen atamasına çıktık, Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Aslında bu 45 bin öğretmen ataması son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması. İnşallah, 8 Mayıs itibarıyla bu atamaları gerçekleştireceğiz ve yüzde 50’sinin üzerinde öğretmeni bu on ilimizdeki restorasyon çalışmalarına destek olmak için görevlendireceğiz. Yani ağırlığı deprem bölgesine vereceğiz.”

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları İllere Göre PDF Listesi İndir gibi içeriklerimiz daha sonralarında gerçekleşecek olan diğer öğretmen alımları durumlarındaki kontenjan bilgilerine ait içeriklerle de devam edecektir. Konuyla ilgili merak ettiğiniz her soruyu bizlere sorabilirsiniz. Şimdiden tüm öğretmen adaylarımıza atanma dileklerinde bulunuyoruz.


1
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.