Hayat Eve Sığar Durumunuz Riskli Ne Demek?

Hayat Eve Sığar Durumunuz Riskli Ne Demek?

Hayat Eve Sığar Durumunuz Riskli Ne Demek? sorusu genellikle Covid-19 testi olanlar sonuçlarına bakmak istediklerinde gördükleri için merak ediyorlar. Eğer durumunuz riskli olarak gözüküyorsa bunun ne anlama geldiğini buradan öğreneceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen mobil uygulama Hayat Eve Sığar, koro virüsü kapsamında her detayı bizlere sunuyor. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Covid-19 testi için başvurularını ve sonuçlarını yine Hayat Eve Sığar uygulamasından öğrenebiliyorlar.

Hayat Eve Sığar Uygulaması risk haritasında sarı, kırmızı ve yeşil olarak görüyorsanız bunun hangi anlama geldiğini sizlere açıklıyoruz. Her rengin bir anlamı ve açıklaması var. Hayat Eve Sığar Uygulaması Renkleri Sarı gördüyseniz ne demek olduğunu merak ediyorsunuzdur. Korona virüsü haritasına canlı olarak baktığınız zaman şehirde, ilde, ilçede, bölgelerde, semtte, mahallede, sokakta veya mahallede çeşitli renkler göreceksiniz. Hayat Eve Sığar Uygulamasındaki korona virüsü haritası size çok büyük bir avantaj sağlıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan mobil uygulamayı Android ve İOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlara yükleyebilirsiniz. Uygulama içerisinde Korona Virüsü ile mücadele kapsamında bir çok yararlı bilgi bulunmakta. Kullanıcıların dikkatini çeken ve çok sormaya başladıkları Hayat Eve Sığar Uygulaması Renkleri hakkında bir araştırma yaptık.

Hayat Eve Sığar Durumunuz Riskli sonucu haricinde yine merak ettiğiniz bu tür soruları da cevaplamaya devam edeceğiz. Eğer merak ettiğiniz bir sorunuz varsa aşağıdan yorum olarak yazmanız yeterli olacaktır.

Hayat Eve Sığar (HES) Durumunuz Riskli Nedir?

Hayat Eve Sığar Durumunuz Riskli son zamanlarda herkesin merak ettiği ve ne anlama geldiğini sorduğu bir sorudur. Coid-19 testi olduktan sonra risk durumunuzda test sonucu olarak gözüken bu ayrıntı oldukça önemlidir. Cevabını tüm detaylarıyla aşağıda öğreneceksiniz. Aynı zamanda gelecek güncellemeler ve terim değişiklikleri hakkındaki bilgileri de yine buradan güncel bir şekilde paylaşacağız.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Durumunuz Riskli olarak gözüküyorsa, Covid-19 testiniz pozitif çıkmış demektir.

Hayat Eve Sığar (HES) Durumunuz Riskli Nedir?
Hayat Eve Sığar (HES) Durumunuz Riskli Nedir?

Yakın temaslıların ve COVID-19 hastalarının karantina ve izolasyon süreleri aşılı olma veya aşılı olmama durumuna göre değişkenlik göstermekte olup ayrıntılı olarak “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi”nde yer almaktadır. 

Daha detaylı ve en doğru bilgi için Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

  • İzolasyon süresince eve ziyaretçi kabul etmemelisiniz.
  • Başka kişi/kişiler ile aynı ortamı paylaşmak zorunda kaldığınız zaman tıbbi maske takmalısınız.
  • Yemeğinizi aile bireylerinden ayrı, farklı bir odada yemelisiniz.
  • Bol su tüketmeye ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. 
  • Ev halkına bulaş riskini önlemek için mümkünse farklı bir odada, mümkün değil ise iyi havalanan bir odada oturmalısınız. Aile bireyleriyle aranızda en az 2 metre mesafe olmalı ve tıbbi maske takmalısınız. Maskenizin nemlenmesi halinde yenisi ile değiştirmelisiniz. Özellikle evde yaşayan 60 yaş üstünde ve/veya COVID-19’un ağır seyredebileceği risk faktörü olan bireyler varsa mümkünse aynı evde bulunmamalı ya da temas riskini en aza indirilmelisiniz.
  • Ev içindeki hareketinizi olabildiğince sınırlı tutmalısınız.
  • Varsa ayrı tuvalet ve banyo kullanmalısınız.
  • Ortak tuvalet ve banyo kullanılıyorsanız bu alanlar iyi havalandırılmalıdır. Banyo ve tuvaletler günde en az bir kez 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyuyla temizlenmelidir. (1/100 sulandırılmış çamaşır suyu hazırlanışı: 5 litre suya küçük çay bardağının yarısı kadar çamaşır suyu konularak hazırlanır.)
  • Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burnunuzu mendille (tercihen tek kullanımlık kağıt mendille) kapatmalı, kullandığınız kirli mendili de iç içe geçirilmiş bir naylon poşetle ağzını sıkıca kapatarak atmalısınız. Öksürme ve hapşırma sonunda ellerinizi mutlaka yıkamalısınız.
  • Kişisel eşyalarınızı başkaları ile paylaşmamalı, ev halkının bardak, tabak, havlu gibi eşyalarını kullanmamalı; eğer kullanmanız gerekirse bunlar, su ve sabunla yıkanmalıdır. Kullandığınız kıyafetler, havlu, çarşaf gibi tekstil ürünleri 60-90°C’de deterjan ile yıkanmalıdır.
  • Odanızın temizliği esnasında eldiven ve maske kullanılmalıdır. Solunum yolu veya vücut çıkartıları ile kirlenme olması durumunda su, sabun veya deterjanla temizlik yaptıktan sonra, tüm yüzeylerin 1/100 normal sulandırma ile hazırlanmış çamaşır suyuyla temizlenmesi gerekir. Belirgin şekilde kirlenme olduğunda ise 1/10 normal sulandırma ile hazırlanmış çamaşır suyu kullanılmalıdır. 


1
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.