İnstagram Messenger Özelliği Kapatma

 İnstagram Messenger Özelliği Kapatma
Okunuyor İnstagram Messenger Özelliği Kapatma

İnstagram Messenger Özelliği Kapatma. İnstagram Messenger Özelliği Nasıl Kapatılır? İnstagram Messenger Özelliği Kapatma (İOS) İPhone. İnstagram dünyadaki en büyük sosyal medya platformlarından biri olarak tanınıyor. Durum böyle olunca gelen her güncelleme büyük olay oluyor. Bildiğiniz üzere yıllar önce Facebook, İnstagram şirketini satın aldı ve son bir hafta içerisinde de kendi mesajlaşma uygulaması olan Messenger dahilindeki bazı özellikleri İnstagram DM bölümüne aktardı. İsterseniz sorduğunuz soru ile ilgili gerekli açıklamayı yapalım.

İnstagram Messenger Özelliği Nasıl Kapatılır?

İlk olarak İnstagram’a yeni gelen Messenger güncellemesini yaptıysanız. Bu güncellemeyi geri alamazsınız eğer bahsettiğiniz bu ise ne yazık ki size yardımcı olamayız ama eğer Messenger güncellemesi ile gelen kimin çevrimiçi olup olmadığını gösteren özelliği kapatmak istiyorsanız bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz. Bu konu ile ilgili ayrıntılı alt başlıklarımızı inceleyiniz.

İnstagram Messenger Özelliği Nasıl Kapatılır?
İnstagram Messenger Özelliği Nasıl Kapatılır?

İnstagram Messenger Özelliği Kapatma (İOS) İPhone

Instagram mesajlara son girdiğiniz zamanın takipçileriniz tarafından görülmesini istemiyorsanız yapmanız gereken küçük bir ayar var. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp ve Messenger bu özelliği çok uzun zamandır zaten kullanıyordu. Bu iki uygulamada da olduğu gibi Instagram uygulamasında da bu özelliğin açılıp, kapatılabilir olması sağlandı.

Instagram direkt mesaj ile sohbet ettiğiniz kişilerin çevrimiçi olma durumunuzu görmesini istemiyorsanız sırası ile şu adımları izleyin; Instagram uygulamasını açın. Profil simgesine ve ardından alt alta 3 nokta (Ayar) simgesine dokunun. Ayarlar başlığı altındaki “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini bulun ve yanındaki butona dokunarak kapatın. Bu işlemden sonra en son ne zaman aktif olduğunuz, takipçiniz olsun ya da olmasın mesajlaştığınız hiç kimse ile paylaşılmayacak. Ancak bu özelliği kapattığınız için siz de kimsenin son çevrimiçi olduğu zamanı göremeyeceksiniz.

Yukarıdaki basit ayarı yaparak “Şu an Aktif”, “Bugün aktifti”, “1 saat önce aktifti”,”24 saat aktif” gibi zaman aralıkları kullanılarak mesajlaştığınız kişiler ile paylaşılan bu özelliğini kapatabilirsiniz.

İnstagram Messenger Özelliği Kapatma Android

Size söylememiz lazım. Genelde bu tarz ayar değişimleri uygulama içi ayarlardır. Bu yüzden işletim sisteminden işletim sistemine farklılık göstermezler. İsterseniz İnstagram uygulaması’nın güncel olup olmadığını kontrol ettikten sonra bu işlemleri tekrarlayarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Sizler için aynı işlemleri bu başlık altına da ekliyoruz.

Instagram DM ile muhabbet ettiğiniz kişilerin online olup olmadığınızı görmesini istemiyorsanız sırasıyla şu adımları izleyin; Instagram uygulamasını açın. Profil simgesine ve ardından alt alta 3 nokta (Ayar) simgesine tıklayın. Ayarlar başlığı altındaki “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini bulun ve yanındaki butona tıklayarak kapatınız. Bu işlemden sonra en son ne zaman aktif olduğunuz, takipçiniz olsun ya da olmasın mesajlaştığınız hiç kimse ile paylaşılmayacaktır. Ancak bu özelliği kapattığınız için siz de kimsenin en son ne zaman online olduğu zamanı göremeyeceksiniz.

Yukarıdaki basit ayarı yaparak “Şu an Aktif”, “Bugün aktifti”, “1 saat önce aktifti”,”24 saat aktif” gibi zaman aralıkları kullanılarak mesajlaştığınız kişiler ile paylaşılan bu özelliğini kapatabilirsiniz. 


Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın